Poljoprivrednici iz Iriga dobili steone junice

Bez autora
Apr 04 2012

Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić danas je u Krušedolu, selu na obroncima Fruške gore, u opštini Irig, uručio rešenja o dodeli 250 visokokvalitetnih steonih junica. Junice simentalske rase uvežene iz Austrije, podeljene su poljoprivrednim proizvođačima iz Krušedola, Neradina, Grgeteka, Dobrodola, Rivice, Šatrinaca i drugih sela ove sremske opštine. Ova podsticajna mera, vredna 57 miliona dinara, usmerena je na razvoj stočarstva u ovom kraju. Uslovi za dobijanje steone junice su bili da postoji registrovano poljoprivredno gazdinstvo, da postoji minimum jedan hektar obradivog zemljišta po grlu i da gazdinstvo ima aktivan status, odnosno da postoji već jedno grlo u njemu, te da su dobri uslovi za držanje te životinje. Jedina obaveza koju imaju poljoprivredni proizvođači koji su dobili junice jeste da vrate jedno žensko tele opštini, koje će dalje biti prosleđeno zainteresovanim korisnicima.

Poljoprivrednici iz Iriga dobili steone junicePredsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić danas je u Krušedolu, selu na obroncima Fruške gore, u opštini Irig, uručio rešenja o dodeli 250 visokokvalitetnih steonih junica.

Junice simentalske rase uvežene iz Austrije, podeljene su poljoprivrednim proizvođačima iz Krušedola, Neradina, Grgeteka, Dobrodola, Rivice, Šatrinaca i drugih sela ove sremske opštine. Ova podsticajna mera, vredna 57 miliona dinara, usmerena je na razvoj stočarstva u ovom kraju.

Uslovi za dobijanje steone junice su bili da postoji registrovano poljoprivredno gazdinstvo, da postoji minimum jedan hektar obradivog zemljišta po grlu i da gazdinstvo ima aktivan status, odnosno da postoji već jedno grlo u njemu, te da su dobri uslovi za držanje te životinje. Jedina obaveza koju imaju poljoprivredni proizvođači koji su dobili junice jeste da vrate jedno žensko tele opštini, koje će dalje biti prosleđeno zainteresovanim korisnicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik